,
•
Ovocie je nutné pred založením kvasu rozdrviť,(jablká, hrušky)
•
Kôstkové ovocie je dobré aspoň popučiť (slivky,marhule)
•
Niektoré ovocie je potrebné odstopkovať ako čerešne, hrozno
•
Kvasnú nádobu ovocím naplniť pokiaľ možno naraz,
nádoby plniť len do 4/5 ich objemu
•
Optimálne teploty kvasenia od 15 C° do 20 C°
•
Vznikajúci oxid uhličitý musí unikať cez kvasnú zátku,
alebo aspoň spod priklopeného veka
•
Kvasné nádoby sa používajú plastové, drevené, alebo nerezové
•
Na kvasenie používať len čisté kvasné nádoby
•
Kvasnú nádobu umiestniť do čistej a vzdušnej miestnosti
•
Ovocie na prípravu kvasov má mať čo najvyšší obsah cukrov,
to znamená, že musí byť dozreté
•
Ovocie nesmie byť znečistené, poškodené hnilobou a plesňami
•
Ovocie je potrebné zbaviť všetkých nečistôt, ako je tráva, lístie